Aftrap Campus on Tour bij Doove Care Groep
Donderdag 23 februari was de eerste Campus on Tour. Commercieel directeur Marcel van der Burg ontving de partners en betrokkenen van Campus Gouda bij Doove Care Groep in Waddinxveen. Een mooie samengestelde groep van bestuurders, studenten en mensen uit het werkveld. Een netwerkochtend die in het teken stond van innovatie in de zorg.
“Studenten zijn onze werknemers van de toekomst, daarom staan wij open voor samenwerken met onderwijs.” Marcel gooit er bij zijn opening meteen een rake uitspraak in. Dat is niet voor niets. Hij is namelijk verheugd dat er ook een paar studenten naar Campus on Tour zijn gekomen. “Het huidige personeelsprobleem heeft verschillende aanvliegroutes. Door de vergrijzing is er bijvoorbeeld veel zorg nodig. Studenten zijn dus van harte welkom!”
Wethouder gemeente Waddinxveen Albert Kerssies reageert: “Bovendien als een organisatie voorop loopt met zorginnovatie is het vaak ook een prettig bedrijf om voor te werken. Als je er niet in meegaat kun je niet overleven als zorgorganisatie. We moeten daar goed oog voor hebben, samen met Campus Gouda.” Wethouder gemeente Gouda Thierry van Vugt vult aan: “Hoe kijk je als gemeente naar zorginnovatie? Je hebt het nodig zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en mobiel blijven. Wat is daar intern op de arbeidsmarkt voor nodig? Ook kaar kan Campus Gouda een goede aanjager bij zijn.”
Technologische innovatie in huis
Tijdens de rondleiding ontstaat er meteen al een gesprek over de vraag of mensen technische hulpmiddelen thuis hebben? Petra Horsten: “Ik werk bij Gemiva, maar sinds kort ben ik ook mantelzorger voor mijn vader. Ik heb hem onlangs de medicijndispenser aangevraagd. Ik vind dat een mooi voorbeeld van een technologische innovatie die iemand thuis kan helpen.”
Jarda Oostendorp (UWV): “Waarom leveren jullie niet aan particulieren?” Marcel: “Als instelling richten wij ons op het ontzorgen van de zorg door de inzet van onze hulpmiddelen. In de thuissituatie is dat ingewikkeld. Ieder woont anders, iedere gemeente stelt andere regels, iedereen is bij een andere zorgverzekeraar.” De wethouders reageren hier direct geïnteresseerd op. Thierry: “Wat kunnen wij als gemeente doen om dit te helpen veranderen? Want mensen zitten het liefst thuis?” Albert haakt hier op in: “En wat kunnen jullie als bedrijf hier aan doen om dit wel te faciliteren?”
Elkaar(s werk) beter leren kennen
Het idee van Campus on Tour is kennis delen, netwerken en leren van elkaar op locatie in de regio. Dat is bij Doove al meteen geslaagd. Na de opening blijft tijdens de rondleiding langs alle innovatieve zorg hulpmiddelen het gesprek en het vragen stellen doorgaan. Alle aanwezigen werken bij elkaar in de buurt in regio Midden-Holland. En toch door alle drukte spreken ze elkaar niet of nauwelijks. Een veel gehoorde opmerking deze ochtend was dan ook: Laten we snel eens afspreken. Een succesvolle ochtend dus.
Noteert u vast de volgende Campus on Tour? 25 mei, locatie volgt nog.