23 maart 2021

Filmpje: Kennisevent Zorg Campus Gouda

Haagse Hogeschool start met modules op Campus Gouda

Wat is er nodig om mensen te enthousiasmeren om in de zorg te gaan werken én te behouden? Deze kernvraag stond centraal tijdens het eerste kennisevent van Campus Gouda op woensdag 3 maart. Ruim 50 belangstellenden uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid luisterden en discussieerden mee.

Opleidingsmanager Verpleegkunde bij De Haagse Hogeschool, Meralda Slager begon meteen met een nieuwtje. “Als Haagse Hogeschool zijn we anders gaan nadenken over onderwijs. We willen het ook geschikt maken voor werkenden en gaan meer in modules denken. Voor veel werkende mbo-ers is het lastig om naar het hbo te gaan. Modules maken dat laagdrempeliger. In het najaar bieden we modules gericht op de zorg aan via Campus Gouda.”
Living lab zorgtechnologie

Ria Rozendaal, directeur college Welzijn en Zorg op mboRijnland benadrukte het gesprek aan te gaan. “Natuurlijk, techniek maken hoort bij de mens. Maar praat ook met verpleegkundigen waar behoefte aan is, bijvoorbeeld als het gaat om een living lab. We zijn enthousiast over het maken van robots, maar soms is er iets anders nodig. Dat komt ook in één van de modules van het living lab zorgtechnologie te zitten. Een living lab is een innovatie op de werkvloer.”
Zij-instromers

Jacques Rozendaal opleidingsmanager Verpleegkunde en Dienstverlening bij het Hoornbeeck college benadrukte dat we ook moeten denken aan zij-instromers. “Wat heeft iemand nodig om te switchen. Want dat is best pittig om naast je werk weer te leren, met misschien ook nog een gezin. Dat vraagt echt een andere aanpassing in het onderwijs.”

Corine Dijkstra, wethouder Gouda riep op tot actie: “We moeten nu doorpakken. Met alle partijen. Campus Gouda is de paraplu van dit alles.”

Bekijk hier een impressie van het Kennisevent Zorg Campus Gouda.

thumbnail-filmpje-def